Tiger Woods geri döndü. O hala devam eden bir çalışma.

SmokePlumes

Active member
1.294. Dünyanın golfçüleri Perşembe öğleden sonra sahaya çıktı. 2 Numara, Rory McIlroy da oradaydı. Tıpkı yedinci sıradaki Justin Thomas gibi.

Ancak resmi dünya golf sıralamasında William Nygard ve Marcos Montenegro arasında sıkışmış olan 47 yaşındaki adam, fevkalade de olsa, asla fethetmediği bir turnuva olan Genesis Invitational’ı kazanabileceğine inanıyordu.

Tüm yaralarına rağmen, bu adam, Tiger Woods, çoğu zaman seçkin sporcuları diğerlerinden ayıran zihinsel savaş alanına yaklaşımında çok az değişiklik yaptı. Aralık ayındaki doğum günü, o kadar uzun süredir şiddetle devam eden rekabeti açıkça köreltmedi ki, tüm profesyonel bir sporun tanımlanmasına yardımcı oldu. Körfez’den kaybolması, rakiplerinin emellerini tersine çevirme umutlarını söndürmedi.

Woods’un saklayamadığı, hatta saklamaya çalışmadığı şey, her bir yarışma turunun etkili bir şekilde 18 delikli rehabilitasyon araştırma ve geliştirmesi olduğudur. Deneyin diğerlerinden daha iyi sonuç verdiği günler vardır. Riviera Country Club’daki her atış ve adımda, ekibinin standarttan daha yüksek bir yeniden inşa edilmiş vücut elde etme arayışındaki bir veri noktasıyla, Cuma sabahı ikinci raund öncesinde Perşembe günü 69 par’ın iki altında patlattı.

“İhtiyacımız olan doğru bandı, açıları ve dolguyu elde etmeye çalışırken, ekibim ve eğitim ekibim arasındaki iletişim günlük bir gelgittir. Bu günden güne değişiyor, ”dedi Woods kucağından sonra. “Geçen yıl nerede olduğumuza bir bakın. Tamamen değişti ve değişmeye devam edecek.”

Profesyonel golf tipik olarak, sporun en iyi oyuncularından birinin neredeyse bir bacağını aldığı bir araba kazasından hızlı bir şekilde kurtulma ile iyi sonuç vermediğinden, geçiş ücreti çok büyük oldu.

Woods, geçen Nisan ayında enkazdan dönmek için Augusta Ulusal Golf Kulübü’nde Masters turnuvasında oynarken, “birçok tedavi, çok fazla buz, çok fazla buz banyosu ve temelde beni donarak öldüreceğini” söyledi. ertesi gün yuvarlak. Yılın bir sonraki büyük turnuvası olan PGA Şampiyonası’ndan çekildikten sonra, üç raunttan sonra ortalamanın 12 üzerindeydi, ABD Açık oynama planından vazgeçti çünkü daha sonra söylediği gibi, “fiziksel olarak öyle olmadı. Temmuz ayında Britanya Açık’ta, kesintiyi kaçırdıktan sonra, “gidip 18 çukur oynamanın zor olduğunu” söyledi.

O sırada, “İnsanların nelerden geçmem gerektiği ve az önce yaptığım şeyi yapmak için her gün öncesinde ve sonrasında kaç saat vücut çalışması yapmam gerektiği hakkında hiçbir fikri yok” dedi. Yaklaşık dört ay sonra, plantar fasiit nedeniyle Bahamalar’da basit bir etkinlikte oynayamayacağı sonucuna vardıktan sonra, herhangi bir açıklama yapmadan yılının “oyun oynamaktan dolayı birkaç ameliyat daha” içerdiğini itiraf etti.

Ameliyatların yanı sıra, 2022 sonuçları aynı anda zekice meydan okuyordu – sonuçta, sağ bacağının tibia ve fibulasında açık kırıklara maruz kaldıktan sonra iki yıldan kısa bir süre sonra büyük turnuvalarda dokuz raunt oynadı – ve bir kez daha aşağılayıcıydı. En iyi bitirişi Masters’ta 47. oldu ve 1996’dan beri Augusta National’daki en kötü performansı oldu.

Bu yıl yaklaşıyor, ancak daha fazlasını vaat etmiyor. Bugünlerde, Woods bu hafta ayak bileğinin onun için en büyük tehdit olduğunu söyledi.

Woods, “Günden güne iyileşebilmek ve aynı zamanda hala zorlamak, ancak aynı zamanda iyileşme ve aynı zamanda güç geliştirme, dans etmemiz gereken karmaşık, küçük bir dengeydi” dedi. dayanıklılığı hırsıyla eşleşirse, hala harika bir şutör olduğunu. “Ama son birkaç ayda çok daha iyi oldu.”

Woods’un 1992’de 16 yaşında bir amatör olarak ilk PGA Tour etkinliğini oynadığı Los Angeles şehir merkezinin batısındaki parkur olan Riviera, arka bahçesindeki uygulama kompleksinin veya Hobe Sound’daki Medalist Golf Kulübünün başka bir laboratuvar, spot ışıklı versiyonu. fla. Neredeyse her gün, diyor, topa vuruyor ve bir sürü yontma ve atma yapıyor. Yorulduğu zaman bir arabaya atlıyor – PGA Turunda yapamayacağı bir şey – ama gezilerinin birkaç delikten 18’e çıktığını gördü.

“Bu sadece bir yapı ve bu noktaya gelmek için harika bir yapı” dedi. “Ardından, o olaydan sonra durumu analiz edeceğiz ve Augusta’ya hazırlanmak için ne yapmamız gerektiğine bakacağız.”

Bu yıl şimdiye kadar dört gün üst üste 72 çukur tamamlamadığı için yapacak çok şey olacak ve Augusta topografik olarak en zorlu golf destinasyonları arasında yer alıyor. Ancak ileriye dönük olarak önemli ölçüde kısaltılmış bir oyun programı sürdürmeyi planlayan ve April’s Masters’tan önce başlaması pek olası olmayan Woods, kendi rekorunun sayılmaması gerektiği anlamına geldiğine inanıyor, henüz değil.

Başarısız sırt ameliyatları ve opioid ihtiyacının ardından 2017’de geçirdiği karmaşık ameliyata atıfta bulunarak, “Sırt füzyonumdan sonra geri gelip gelmeyeceğim konusunda bir ileri bir geri gidiyordu” dedi. “Ondan sonra tekrar koşabilir miyim bilmiyordum ve geri döndüm ve güzel bir koşu yaptım. Aynısı bu aşama için de geçerli: Tekrar oynayıp oynayamayacağımı bilmiyordum ve geçen yıl üç ana dalda oynadım. Evet, biraz daha büyüdüğünde ve biraz daha kırıldığında, eskisi kadar yenilmez değilsin.”

Ancak golfün doğasının, sporcular için sıradan emeklilik tarihlerini göz ardı etmeyi mümkün kıldığına dikkat çekti.

Sonbaharda kendisini kenara iten plantar fasiit ile hâlâ mücadele eden Woods, “Temas yok, üzerime düşen 300 kiloluk adamlar yok” dedi. “Her şey en düşük puanı almakla ilgili. Seçme ve biraz daha oynama şansımız var.”

Bu doğru. Arnold Palmer 50. ve son Masters’ını 2004 yılında 74 yaşındayken oynadı. Gary Player 52’de oynadı, sonuncusu 73 yaşındaydı.

Bu hafta California’da, Woods’un Augusta’da Player veya Palmer’la boy ölçüşemeyeceğini net bir şekilde belirtmesinden kısa bir süre sonra, bir muhabir Woods’tan ileriye bakmasını istedi. “60 yaşındaysanız ve ‘Bu turnuvayı kazanabilirim’ gibi mantıksız bir inançla uyanmıyorsanız,” diyen soru, “yine de biraz eğlenebilir misiniz?”

Belki – belki – bir gün cevap gerçekten işe yaradı.

“Etkinliği oynarsam, seni yenmeye çalışacağım. W almak için buradayım, tamam mı?” dedi. “Yani, kesinti yapmanın harika bir şey olduğunu anlamıyorum. Etkinliğe katıldığımda, her zaman bir W almam gerekiyor.”

Ancak gerçek ortaya çıkıyor ve sonraki birkaç cümlesi bunu gösterdi.

“Vücudumun bunu yapmama izin vermeyeceği bir zaman gelecek ve muhtemelen er ya da geç” dedi. “Ama bu geçişe bakmak, büyükelçi rolünü oynamak ve burada çocuklarla birlikte olmaya çalışmak, hayır, bu benim DNA’mda yok.”

O zamana kadar araştırma ve geliştirme çalışmaları devam edecek. Tura Perşembe günü bir Birdie için 4 metrelik vuruş. Öğleden sonra üç öcü belirdi ve öğleden sonra arka arkaya üç kuş sona erdi.

Woods, “Otele döner dönmez, sadece donma ve tedavi ve donma ve tedavi, sadece bütün gece vurmaya devam et,” dedi.