PGA Şampiyonası'nda kulüp profesyonelleri oynama şansı yakalıyor

SmokePlumes

Active member
Güney Kaliforniya kulüp profesyoneli Michael Block, geçen yıl Rochester, NY'deki Oak Hill Country Club'da düzenlenen PGA Şampiyonasında dünyanın en iyi turne profesyonellerine karşı kendini koruyarak kalabalığı heyecanlandırdı.

Ancak kesintiyi yaptıktan sonra ilk çukuru başarılı bir hafta sonu için pek de iyiye işaret değildi.

Block geçen hafta şöyle hatırladı: “25 feet'im vardı – dünyanın en kolay iki vuruşu – ve bunu üç kez attım.” “'Ah hayır, bugün böyle gidecek' diye düşünmeye başladım. Sahadan ayrılırken Justin Rose kolunu bana doluyor ve şöyle diyor: “Rahat olalım Blockie ve iyi bir gün geçirelim mi?”

Büyük bir şampiyon ve Ryder Cup yıldızı olan Rose, geçen yılın PGA'sındaki diğer pek çok insan gibiydi: pek olası olmasa da büyülü bir koşunun savunucuları.

O zamanlar 46 yaşında olan Block, iyi bir yer edindi ve sonunda 15. oldu ve ona o hafta Louisville, Kentucky'deki Valhalla Golf Kulübü'nde yapılacak PGA Şampiyonasına otomatik davet hakkı kazandı. Ancak PGA Şampiyonası'nın modern çağında dünyadaki herhangi bir profesyonel golf kulübü için en yüksek dereceyi elde etmekten çok, seyircileri büyüledi, diğer profesyonel kulüplere ilham verdi ve profesyonel mağazasını işleten Block'un ne kadar iyi çalıştığını gören turne profesyonellerinin saygısını kazandı. bir hafta önce oynayabiliyordum.

Jericho, N.Y.'deki Meadow Brook Club'ın baş golf profesyoneli Matt Dobyns, bu hafta PGA Şampiyonasına altıncı başlangıcını yaparak, “Michael Block'un Michael Block'un yaptığını izlemek hepimize bunun yapılabileceğine dair içsel bir duygu verdi” dedi. . “Bu bizim için zorluğun bir parçası; bunu yapabileceğinize inanmak. Michael'la oynadım. Harika bir oyuncu ama onunla oynayabilirim.”

Dobyns, “Oyunu size bunun mümkün olduğunu düşündürüyor” diye ekledi. “Tam zamanlı bir işiniz olduğunda ve golf bunun sadece bir parçası olduğunda bu zor oluyor.”

Her Major'ın muaf olmayan oyuncuların erişim kazanması için bir yolu vardır. Masters turnuvası, büyük amatör ve uluslararası oyuncuları davet etme konusunda köklü bir geleneğe sahiptir. Amerika Birleşik Devletleri ve Britanya Açık şampiyonalarında, belirli becerilere sahip herkesin turnuvalara katılmaya çalışabileceği eleme süreçleri vardır.

PGA Şampiyonası için bu grup, bu yılın Nisan ayının sonlarında gerçekleşen PGA Profesyonel Şampiyonasına giden bölgesel turnuvalarda mücadele eden, kulüplerdeki golf mağazalarında çalışan erkek ve kadınlardan oluşan 30.000 PGA of America üyesinden oluşuyor. Frisco, Teksas'taki yeni PGA of America genel merkezinde.

Bu yıl kayıt yaptıran yaklaşık 3.800 kulüp profesyonelinden 312'si şampiyonanın ilk gününde oynadı. İlk 20'ye girenler ve berabere kalanlar PGA Şampiyonasına davet aldı.

PGA Amerika şampiyonaları sorumlusu Kerry Haigh, “Bu onlar için inanılmaz bir deneyim ve onların katılıp yarıştığını görmek harika” dedi. Tipik olarak profesyonel bir kulübün turnuvanın perşembe veya cuma günü tamamladığını ancak 40. veya 50. sıranın üzerinde bitirdiğini hatırlamadığını söyledi.

Haigh, profesyonel kulüplerin rekabet etmesine yardımcı olabilecek bir şeyin, profesyonel şampiyonluğun birinciliğe yakınlığı olduğunu söyledi. Birkaç yıl önce PGA Şampiyonası Mayıs ayına taşınmadan önce, ikiliyi haftalar değil aylar ayırmıştı. Tüm sporlarda olduğu gibi golfte de sıcak el, oyuncuyu ileriye taşıyabilir.

Haigh, “Michael geçen yıl PGA Profesyonel Şampiyonası'nda iyi oynadı ve PGA Şampiyonası'nda da inanılmaz derecede iyi oynadı” dedi. Block, geçen yılın PGA'sına yükselmek için Pro Şampiyonasını ikinci sırada tamamladı

Bu yılın ikinci majöründe bu hafta iyi oynayan herhangi bir kulüp profesyoneli için dikkate değer olan şey, onun dikkatini çekmek için yarışan diğer şeylerdir. Shooting Star of Jackson Hole'un golf direktörü Ben Polland, zamanlamanın kesinlikle yardımcı olduğunu söyledi. Kışın çok fazla raund oynamıyor; özellikle de golf kulübünün bir kayak kulübüne dönüşmesi ve profesyonel mağazasının bir kayak kulübesine dönüştürülmesi nedeniyle.

Bu yılın PGA Profesyonel Şampiyonasını kazanan ve PGA Şampiyonasına dördüncü çıkışını yapacak olan Polland, “Size garanti ederim ki bu turnuvada en az golf oynayan oyuncuyum” dedi. “Sonbaharda kulüplerimizi kapatıp kayak yapmaya gideriz. Simülatörde birkaç topa vuruyoruz ve birkaç üye gezisine çıkıyoruz, ancak bu daha sade bir yaklaşım.”

Polland, profesyonel şampiyonaya hazırlanmak için yaklaşık bir ayı olduğunu söyledi. Görünmedi. Rüzgarlı ve zorlu koşullarda sahayı geride bırakarak üç atış farkla kazandı. Hazırlıkları üyelerle yapılan yedi turu içeriyordu ancak bunların bir kısmı Pebble Beach Golf Links'teki bir takım yarışmasıydı. “O dönemde bulduğum ivmeyi bu turnuvaya da yanımda getirdim” dedi.

Peki etkinliklerde üyelerle yapılan dikkat dağıtıcı şakalara ne dersiniz?

Yarışma hakkında “Bu, çevirebileceğiniz bir anahtar” dedi. “Michael Block herkesin önünde olabilir ama sonra rekabete giriyor ve bir değişiklik yapıyor. Odaklanırsam turnuvalarda her zaman elimden gelenin en iyisini yapacağım.”

Dobyns, önceki deneyimlerinin bu haftaya hazırlanmanın bir yolunu bulmasına yardımcı olduğunu söyledi. Ana haftanın pazartesi günleri gidişatı değerlendirir ve stratejisini planlar. Salı günü vuruşunda çalışacak. Şampiyonanın arifesinde Çarşamba gününe kadar, ertesi sabahın nasıl olacağını simüle etmek için sadece dokuz delik oynuyor.

Bu rutinden sonra bile bu haftaki şampiyona, bu profesyonel kulüplerin tüm yıl boyunca oynadıkları şampiyonalardan çok farklı.

Dobyns, “Bölgeye girmenin nasıl bir şey olduğunu simüle edemezsiniz” dedi. “Profesyonel şampiyonada iyi bir iş çıkarıyoruz. Ama bunun Valhalla'nın kapılarından geçmekten hiçbir farkı yok. Küçükler ligi parkından Fenway'e gitmek gibi [where the Boston Red Sox play].”

Geçtiğimiz yıl Block için uzun profesyonel kariyerinde benzersiz bir yıldı. “O günden beri tek bir ders bile vermedim” dedi. “Günde dört tane veriyordum. O kadar sık şehir dışına çıkıyordum ki öğrencilerimi başka öğretmenlere vermek zorunda kalıyordum.”

Kulübü Arroyo Trabuco Golf Kulübü üyelerine destekleri için ve kulübün genel müdürü Matthew Donovan'a bu turnuvaların lojistiğine yardımcı olduğu için teşekkür ediyor.

Çalkantılı bir yıldı dedi. “Son 12 ayda, ilk 46 yılın toplamından daha fazla seyahat ettim. Çılgıncaydı ama sonsuza kadar sürmeyeceğini de biliyorsun.”

Bu yılki turnuvada, çok az kişinin onun kim olduğunu bildiği geçen yıla göre daha fazla baskı hissettiğini itiraf ediyor. “İnsanlar bunu tekrar yapabileceğimi düşünüyor” dedi. Sadece taraftarların tekrar onun arkasında duracağını umuyor. “Kalabalıkları severim. Seyirci benim için büyük bir rol oynuyor. Onların tezahüratlarını duymak istiyorum.

Ancak 2012'den bu yana kulüpte profesyonel olan Block, herkese turdaki profesyonelleri en iyi kulüp profesyonellerinden ayıran temel farklılıklar olduğunu söylediğini söyledi: güç ve tutarlılık.

“Scottie Scheffler'a bakıyorsun [the world No. 1] Block, “Onun çok ama çok zorlu golf sahalarında hafta içi ve hafta sonu yaptığı şeyler gerçek değil” dedi. “Onları dünyadaki herkesten ayıran şey bu.”

Dobyns, turnedeki profesyonellerin her şeyi en iyi kulüp profesyonellerinden yüzde 5 daha iyi yaptığını, bunun da tur başına neredeyse iki vuruşa eşit olduğunu söyledi. “Bu, galibiyet ile 45. sırada bitirmek arasındaki farktır” dedi.

Bu haftaki PGA Şampiyonasına gelince, Block'un sahadaki her profesyonel kulüple aynı hedefi var: kesmeyi yapın ve hafta sonu oynayın. “Bundan sonra” dedi, “her şeyin nereye gideceğini göreceğiz.”