A
admin
Guest
Google, bayağı kullanıcılar için çabucak hemen Android 12 işletim sisteminin kararlı bir sürümünü yayınlamadı. Fakat şirket, 2022 yılında piyasaya sürülecek olan Android 13 işletim sistemini geliştirmeye başlamış durumda.
AOSP (Android Açık Kaynak Projesi) kodunda, Android 13 işletim sisteminin kod tarifine bir referans bulundu. Google’ın akıllı telefonlar için geliştirdiği bir daha sonraki işletim sisteminin Tiramisu olarak isimlendirileceği belirtiliyor.
Fakat genel olarak, Android’in yeni sürümü Android 10, 11 ve 12’de olduğu üzere sadece Android 13 olarak isimlendirilecek. Öte yandan, “tatlı” isimlendirmesini terk eden Google’ın, bu geleneğini kod ismi kullanması biçiminde devam ettirdiğini söyleyebiliriz.
Android sürümlerinin isim listesi
Android’in evvelki sürümlerinde hangi tatlı isimlerinin kullanıldığını hatırlayalım:
AOSP (Android Açık Kaynak Projesi) kodunda, Android 13 işletim sisteminin kod tarifine bir referans bulundu. Google’ın akıllı telefonlar için geliştirdiği bir daha sonraki işletim sisteminin Tiramisu olarak isimlendirileceği belirtiliyor.
Fakat genel olarak, Android’in yeni sürümü Android 10, 11 ve 12’de olduğu üzere sadece Android 13 olarak isimlendirilecek. Öte yandan, “tatlı” isimlendirmesini terk eden Google’ın, bu geleneğini kod ismi kullanması biçiminde devam ettirdiğini söyleyebiliriz.
Android sürümlerinin isim listesi
Android’in evvelki sürümlerinde hangi tatlı isimlerinin kullanıldığını hatırlayalım:
- Android 1.5 Cupcake
- Android 1.6 Donut
- Android 2.0 Eclair
- Android 2.2 Froyo
- Android 2.3 Gingerbread
- Android 3.0 Honeycomb
- Android 4.0 Ice Cream Sandwich
- Android 4.1 Jelly Bean
- Android 4.4 KitKat
- Android 5.0 Lollipop
- Android 6.0 Marshmallow
- Android 7.0 Nougat