Konut İmali Hamburger

Davut

New member
Mesken Üretimi Hamburger Tanımı İçin Materyaller

Hamburger ekmeği için;

• 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6,5 su bardağı un
  • Üzeri için; süt ve susam
Köftesi için;

• 250 gram kıyma (Ben kıymayı kendi aileme nazaran az kullandım, kalan ekmekleri buzluğa attım)
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme tatlı ketçap
  • Yarım çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Not; köfte için baharat ölçüsünü kendinize bakılırsa ayarlayın, biz acı sevmediğimiz için az koyuyoruz.
Mesken İmali Hamburger Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Hamuru için; su, süt, sıvı yağ, yumurta, toz şeker, tuz, mayayı uygunca karıştırın, ununu azar azar ekleyin ve epey yumuşak yavaşça ele yapışan bir hamur elde edin. Sıcak tutacak kalın bir bezle örtün ve 1 saat mayalanmaya bırakın.
  2. Kabaran hamurun havasını alıp biraz daha yoğurun. İstediğiniz büyüklükte eşit bezelere bölün. Yuvarlak hal verin.
  3. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olacak biçimde dizin, üzerini pak bir bezle örtüp 1 saat daha tepsi mayası alması için bekletin.
  4. Üzerine bir fırça sayesinde sütü sürün, susam dökün ve 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  5. Not: Fırından çıkardığınızda üzerine bez örtüp soğumasını bekleyin.
  6. Hamburger köftesi için üzerine ketçap, tuz, pulbiber, karabiber, toz kırmızı biber ekleyin, yoğurun. Yuvarlak büyük köfteler yapıp, buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  7. Tavaya biraz sıvı yağ alıp köfteleri kızartın, hamburger ekmeğinin ortasına köfte, domates, kaşar peyniri, turşu, kıvırcık, soğan damak zevkinize nazaran hazırlayıp servis edin.
Konut Üretimi Hamburger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı