Mesken Üretimi Hamburger Tanımı İçin Materyaller
Hamburger ekmeği için;
Not EkleTanımı Yazdır
Hamburger ekmeği için;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 adet instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6,5 su bardağı un
- Üzeri için; süt ve susam
- 250 gram kıyma (Ben kıymayı kendi aileme nazaran az kullandım, kalan ekmekleri buzluğa attım)
- 1 tatlı kaşığı tepeleme tatlı ketçap
- Yarım çay kaşığı pulbiber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Not; köfte için baharat ölçüsünü kendinize bakılırsa ayarlayın, biz acı sevmediğimiz için az koyuyoruz.
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamuru için; su, süt, sıvı yağ, yumurta, toz şeker, tuz, mayayı uygunca karıştırın, ununu azar azar ekleyin ve epey yumuşak yavaşça ele yapışan bir hamur elde edin. Sıcak tutacak kalın bir bezle örtün ve 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Kabaran hamurun havasını alıp biraz daha yoğurun. İstediğiniz büyüklükte eşit bezelere bölün. Yuvarlak hal verin.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olacak biçimde dizin, üzerini pak bir bezle örtüp 1 saat daha tepsi mayası alması için bekletin.
- Üzerine bir fırça sayesinde sütü sürün, susam dökün ve 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Not: Fırından çıkardığınızda üzerine bez örtüp soğumasını bekleyin.
- Hamburger köftesi için üzerine ketçap, tuz, pulbiber, karabiber, toz kırmızı biber ekleyin, yoğurun. Yuvarlak büyük köfteler yapıp, buzdolabında 1 saat dinlendirin.
- Tavaya biraz sıvı yağ alıp köfteleri kızartın, hamburger ekmeğinin ortasına köfte, domates, kaşar peyniri, turşu, kıvırcık, soğan damak zevkinize nazaran hazırlayıp servis edin.