Bilinmeyen Aygıt Kod 28 Nedir ?

Manolya

Global Mod
Global Mod
Bilinmeyen Aygıt Kod 28 Nedir?

Bilinmeyen Aygıt Kod 28, Windows işletim sisteminde sıkça karşılaşılan bir hata kodudur. Bu hata genellikle donanım sürücülerinde bir sorun olduğunu veya sürücülerin eksik veya bozuk olduğunu gösterir. Kullanıcılar bu hatayı genellikle bir donanım cihazını bilgisayara bağladıklarında veya bir sürücüyü güncellediklerinde fark ederler. Aygıt Yöneticisi'nde bir ünlem işaretiyle (sarı ünlem işareti) gösterilen donanım aygıtıyla ilişkilidir.

1. Sorunun Tanımı ve Nedenleri

Bilinmeyen Aygıt Kod 28, genellikle donanım sürücülerindeki bir sorundan kaynaklanır. Bu sürücü sorunları, donanım aygıtının tanımlanmasını engeller ve bu da kullanıcıların donanımı düzgün bir şekilde kullanamamasına neden olur. Bu sorunun birkaç olası nedeni vardır, bunlar:

- Eksik veya güncellenmemiş sürücüler: Donanım aygıtı için uygun sürücülerin eksik olması veya güncellenmemiş olması, Bilinmeyen Aygıt Kod 28 hatasına neden olabilir.

- Bozuk sürücüler: Sürücülerin hatalı veya bozuk olması da bu hatayı tetikleyebilir.

- Donanım sorunları: Bağlı olan donanım cihazında fiziksel bir sorun varsa, bu da Bilinmeyen Aygıt Kod 28 hatasına sebep olabilir.

- Sürücü uyumsuzluğu: Bazı durumlarda, sürücülerin işletim sistemiyle uyumsuz olması veya uyumsuz bir şekilde yüklenmesi de bu hataya yol açabilir.

2. Sorunun Çözüm Yolları

Bilinmeyen Aygıt Kod 28 hatasıyla karşılaşan kullanıcılar için birkaç çözüm yöntemi bulunmaktadır. Bu yöntemlerden bazıları şunlardır:

- Sürücüyü güncelleme: Aygıt Yöneticisi'nde donanım aygıtının üzerine sağ tıklayıp "Sürücüyü Güncelle" seçeneğini seçerek sürücüyü güncellemek, genellikle bu hatayı çözebilir.

- Sürücüyü kaldırma ve yeniden yükleme: Sorunlu sürücüyü kaldırmak ve ardından cihazı yeniden başlatarak sürücünün otomatik olarak yeniden yüklenmesini sağlamak da bu hatayı giderebilir.

- Otomatik sürücü güncelleme araçlarını kullanma: Windows'un otomatik sürücü güncelleme özelliğini veya üçüncü taraf sürücü güncelleme araçlarını kullanarak sürücüleri güncellemek, bu hatayı düzeltebilir.

- Donanımı kontrol etme: Bağlı olan donanım cihazının fiziksel olarak çalışıp çalışmadığını kontrol etmek ve gerekirse başka bir USB portuna veya başka bir bilgisayara bağlamak da faydalı olabilir.

3. Bilinmeyen Aygıt Kod 28 ile İlgili Sık Sorulan Sorular

Soru: Bilinmeyen Aygıt Kod 28 hatasıyla karşılaştığımda ne yapmalıyım?

Cevap: İlk olarak, Aygıt Yöneticisi'ne gidip sorunlu aygıtı bulun. Üzerine sağ tıklayarak sürücüyü güncelleyin veya sürücüyü kaldırıp yeniden yükleyin. Bu genellikle sorunu çözecektir.

Soru: Sürücüyü güncelledim ancak hala Bilinmeyen Aygıt Kod 28 hatası alıyorum. Ne yapmalıyım?

Cevap: Başka bir sürücü versiyonunu deneyin veya donanım üreticisinin resmi web sitesinden en güncel sürücüyü indirip kurun. Ayrıca, Windows Güncelleştirmelerini kontrol edin ve bilgisayarınızın işletim sistemini güncelleyin.

Soru: Donanımımda fiziksel bir sorun olabilir mi?

Cevap: Evet, donanımınızda fiziksel bir sorun olabilir. Başka bir bilgisayarda deneyerek veya donanımı farklı bir USB portuna takarak bu olasılığı kontrol edebilirsiniz. Eğer sorun donanımdan kaynaklanıyorsa, donanımın tamir edilmesi veya değiştirilmesi gerekebilir.

4. Sonuç

Bilinmeyen Aygıt Kod 28 hatası, genellikle donanım sürücülerinde bir sorun olduğunu gösterir. Bu hatayı çözmek için kullanıcılar sürücüleri güncellemeli, sorunlu sürücüyü kaldırıp yeniden yüklemeli veya donanımı kontrol etmelidir. Her durumda, bu hatayı çözmek için farklı yöntemler denenebilir ve genellikle basit bir çözüm bulunabilir. Ancak, fiziksel bir sorun varsa, donanımın tamir edilmesi veya değiştirilmesi gerekebilir.