Başkent’te karla çaba: ABB’den muhtarlara tuz takviyesi devam ediyor

Manolya

Global Mod
Global Mod
Başkent’te kar yağışının tesirini göstermesiyle bir arada Ankara Büyükşehir Belediyesi takımlarının alandaki gayreti 7/24 devam ediyor.Fen İşleri Daire Başkanlığı, kent merkezinde ve ilçe mahallelerinde ağır kar ve buzlanma sorunu yaşayan vatandaşlara muhtarlar aracılığıyla tuz dağıtıyor.

Mahalle muhtarlarına tuz takviyesi devam ediyor

Büyükşehir Belediye Lideri Mansur Yavaş tarafınca 2019 yılında başlatılan uygulama ile Başkent’te talep eden muhtarlara tuz takviyesi sağlanıyor. 2021-2022 tarihlerinde birinci etapta 507 muhtara yirmişer kiloluk 15 bin 105 torba ulaştıran Büyükşehir Belediyesi takımları toplamda 302 bin 100 kilogram tuz dağıttı.

Kar ve buzlanmaya karşı 7/24 mücadele

Büyükşehir Belediyesine ortak WhatsApp kümesi ya da Başşehir 153 üzerinden ulaşan muhtarlar teslim aldıkları tuzları mahallerindeki okullara, üniversitelere, apartmanlara, sitelere ve mescitlere dağıtıyor.Etkili olan kar yağışı ve buzlanmaya karşı vatandaşların mağdur olmaması için tuz dayanağında bulunduklarını belirten Fen İşleri Tuzlama grubundan Altan Bartın, “Başkentli muhtarların Büyükşehir Belediyesinden talep ettiği tuzların dağıtımını biz gerçekleştiriyoruz. Kimseyi mağdur etmemek ismine çalışmalarımızı gece demeden gündüz demeden sürdürüyoruz” dedi.

Muhtarlardan Lider Yavaş’a teşekkür

Belediye Lideri Mansur Yavaş’a teşekkür ederek fikirlerini şu sözlerle paylaştılar:

-Demet Arslan Kavacık (Çankaya İncesu Mahalle Muhtarı): “Ankara Büyükşehir Belediyesinden tuz için talepte bulundum, kısa müddette karşılık verdiler, epeyce teşekkür ediyorum”

-Sevgül Lökoğlu (Çankaya Huzur Mahalle Muhtarı): “Ankara Büyükşehir Belediyesinden yaklaşık 200 torba tuz aldım. Bize gelen tuzları mahalle sakinlerine, sitelere, mescitlere dağıtıyoruz. Tuz talebime kısa müddette yanıt verdiği için Liderimiz Mansur Yavaş’a teşekkür ediyorum.”

-Lalezar Comba Kozan (Etimesgut Tunahan Mahalle Muhtarı): “Büyükşehir Belediye takımları kar yağışlarında fazlaca hoş çalıştı. Mahallelimiz için muhtaçlık duyduğumuz tuz talebine kısa müddette yanıt verdiler, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

-Songül Eğilmez (Etimesgut Devlet Mahalle Muhtarı): “Büyükşehir’den mahallemdeki buzlanma çalışması için 90 çuval tuz talebinde bulundum, kısa müddette mahalleme gelerek tuzları teslim ettiler.Mahallemde yaşayanlar bundan dolayı fazlaca keyifli.”

-Ayfer Kızılkan (Üniversiteler Mahalle Muhtarı): “Büyükşehir’in kar yağışlarında hem yol açımı tıpkı vakitte tuz dağıtımında bizlere hayli büyük yardımları oldu. Muhtarlar olarak bizim WhatsApp kümemiz var ve gereksinimlerimizi belirledikten daha sonra Büyükşehir Belediyesi takımlarına talepte bulunuyoruz, onlar da sağ olsun kısa müddette yanıt veriyor. Belediyeden gelen tuzları üniversitelere de dağıtıyoruz. Mansur Liderimizi âlâ ki var onun ve takımının yardımıyla mahallemiz yollarda kasvet çekmedi.”

Hibya Haber Ajansı