2023 Masters: McIlroy, önemli rauntlar başlarken Perşembe hüznünü sarsacak gibi görünüyor

SmokePlumes

Active member
AUGUSTA, Ga. – Son beş yılda, Rory McIlroy 27 hafta boyunca dünyanın en iyi erkek golfçüsü seçildi. Tur Şampiyonası ve Oyuncular Şampiyonası da dahil olmak üzere dokuz PGA Tour galibiyeti var. Ryder Kupası’nı kazanan bir takımdaydı. Geçen yılki Masters turnuvasının son raundunda 64 (-8) skorla kart gördü.

Ama en son ne zaman bir Masters ilk turunda eşit veya daha iyi atış yaptı? 5 Nisan 2018.

2019: 73.

2020: 75.

2021: 76.

2022: 73.

En azından trend çizgisi gelişiyor mu? McIlroy, kariyerinde grand slam elde eden altıncı modern oyuncu olacaksa, büyük olasılıkla Augusta Ulusal Golf Kulübü’nde Perşembe günlerini yeniden değerlendirmek zorunda kalacak. (2009’da Masters’a ilk çıkışını yaptığında ilk rauntta 72’lik bir vuruş yaptı.)

McIlroy bu hafta “Geçici bir başlangıçtı, ayağımı yeterince çabuk gaza basmadım,” dedi. “Bazen beni turnuvanın dışında bırakan birkaç kötü dokuz deliğim vardı. Yani pasta için tüm malzemelere sahibim gibi. Tüm bu malzemeleri içine atın ve fırını doğru sıcaklığa ayarlayın ve meyvelerini vermesine izin verin. Ama orada her şeye sahip olduğumu biliyorum.”

McIlroy, son zamanlarda 80’den fazla antrenman çukuru oynadığı Augusta National’ın “avlanması çok zor bir parkur” olduğunun gayet iyi farkında.

“Lobut atmaya ve kısa devre yapmaya başlıyorsunuz ve tüm yanlış yerleri kaçırıyorsunuz, çok fazla yer kazanmak zor” dedi.

CBS yorumcusu ve iki kez kadınlar büyük şampiyonluğu kazanan Dottie Pepper, McIlroy’un atıcıları ve sürücüleri değiştirmek gibi savaşmak için gerekli bazı değişiklikleri yaptığına inandığını söyledi. Ancak Perşembe günü bunun yeterli olup olmayacağını gösterebileceğini söyledi.

“Yıllarca Perşembe günleri kendini turnuvadan atıyor ve aniden vites değiştiriyor ve artık çok geç” dedi. İlk raundu kaldırabilirse, “Cumartesi ve Pazar günleri oldukça muhteşem bir film olabilir” diye tahminde bulundu.

İlk iki turda Sam Burns ve Tom Kim ile oynayacak olan McIlroy’un Perşembe günü Doğu Saati ile 13:48’de başlaması planlanıyor.

Ustalara giden yeni bir yol: NCAA unvanı

Augusta National, 2024 Masters için uygunluk kriterlerini açıkladı ve profesyoneller için standartlar pek değişmemiş olsa da, Amerika’nın kolejli erkek golfçülerinin NCAA Division I tekler unvanını kazanmak için yeni bir teşviki var: Artık bir Masters Davetiyesi ile geliyor.

Augusta National başkanı Fred S. Ridley, NCAA yarışması hakkında “Bu büyük bir amatör şampiyona ve bunu fark etmemizin zamanının geldiğini düşündüm” dedi. Vanderbilt Üniversitesi’nde ikinci sınıf öğrencisi ve I. Klasman şampiyonu olan Gordon Sargent, yeni politika duyurulmadan önce turnuva organizatörlerinden bir davet aldıktan sonra bu hafta 88 kişilik sahada.

Augusta National’daki amatör yer hakkında genel olarak konuşan Ridley, “Gerçekten köklerimize dönüyor ve bu, Bobby Jones’un tüm zamanların en büyük amatörü olduğu anlamına geliyor,” dedi. “Masterlarda amatörlerin önemine inandı. Bundan üç ayrı durumda kişisel olarak keyif alma deneyimim oldu ve size bunun hayatımı değiştirdiğini söyleyebilirim.

Geçmiş NCAA tekler şampiyonları arasında Bryson DeChambeau, Luke Donald, Max Homa, Phil Mickelson, Curtis Strange ve Tiger Woods yer alıyor.

Alabama, Birmingham’dan gelen Sargent, örneğin Augusta National yakınlarındaki bir sürücü, çip ve vuruş rakibiyle karıştırılsa bile bu deneyimden keyif aldı.

Sargent, “Etrafta dolaşıyorum ve kimse benimle değil” dedi. “Rozetimin yanımda olup olmadığını bile bilmiyorum – sanırım muhtemelen hala arabada falan vardı. ‘Oyuncu yemeği yiyebilir miyim?’ diye düşündüm. Sanki, bilmiyorum, Oyuncu?”

Sonunda içeri girdi.

“Oldukça komikti” dedi. “Anne baban nerede diyorlar. Mesela seni yalnız mı gönderdiler?’ ‘Hayır, geliyorlar’ dedim. Bazen yalnız seyahat edebilirim.’”

Ridley ayrıca Çarşamba günü yaptığı açıklamada, NCAA tek bayanlar şampiyonasının galibinin Augusta Ulusal Kadınlar Amatör’de oynamaya davet edileceğini söyledi. Stanford’un hüküm süren I. Klasman şampiyonu Rose Zhang, bu hafta sonu düzenlenen turnuvayı kazandı.

Augusta National’da iki eski şampiyon emekli oldu.

Her zaman diplomatik olan Ridley, Greg Norman’ın bu yılki Masters’a davet edilmemesinin nedeni olarak Larry Mize’a itibar etmedi. Ancak 1987’de 140 fitten parlak bir çipi 11. sıraya indiren ve üst üste ikinci yılda Norman the Masters’ı ikinci yapan Mize’ydi.

64 yaşındaki Mize, o zamandan beri her Masters’da oynadı ve bu onun son maçı olacak. Aynı zamanda 1988’de kazanan 65 yaşındaki Sandy Lyle için de son Masters olacak.

Lyle, “Bazen clubhead hızı siz çabalamadan düşüyor ve sonra parkur uzar ve ben kısalır,” dedi. “İyi bir kombinasyon değil. Çocuklar bugünlerde o kadar iyi ki yetişemiyorum.”

Masters’ı kazanan tek yerli Augustan olan Mize, haftanın bir bölümünü yeni gelenlere tavsiyeler vererek geçirdi.

“Yeteneğine güven, inan ve bırak gitsin” diyen Mize, “Bu golf sahasına saygı duymalısın ama ondan korkmamalısın. Orada korkuyla oynayamazsın, yoksa uzun bir hafta olacak.”

Lyle, Mize’nin Salı günkü eski şampiyonlar için düzenlediği özel yemekte sözlerini bitirmekte zorlandığını öne sürdü. Mize’nin iyi olacağını düşünmüştü. O değildi.

Lyle, “İstiridye kabuğu gibi sıkıştı,” dedi. “Orada öylece ayağa kalktı ve bir bardak su ve bir bardak daha su içti.” Görünüşe göre Lyle, “Master kazanmak için yeterince sağlam, ama iş bu kadar duygusal bir şeye gelince, hepimizin duyguları var… ”