Yerleşkede köpek saldırısına uğradı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Kocaeli Üniversitesi Sıhhat Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Kısmı 1’inci sınıf öğrencisi Çiğdem Dadandı, yerleşke içerisinde başıboş köpeklerin saldırısına uğradı. Dadanlı, köpeklerden birinin sağ bacağını ısırması kararı yaralandı. Hastaneye gidip kuduz aşısı yaptıran Çiğdem Dadanlı, akabinde hem rektörlüğe birebir vakitte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne şikayette bulunup başıboş köpekler konusunda önlem alınmasını istedi

Bu hadiseden birkaç gün evvel de tıpkı yerleşkede bir öteki öğrencinin köpeklerin saldırısına uğradığı açıklandı. Çığlıklar atarak endişe içerisinde kaçan öğrenci, cep telefonu kamerasıyla çektiği o manzaraları, toplumsal medya hesabından paylaştı.

‘O AN YAŞADIĞIM KAYGIYI UNUTAMAM’

Yerleşkede yürürken etrafını saran 4- 5 köpeğin kendisine saldırdığını belirten Çiğdem Dadandı, “Elimde yiyecek hiç bir şey olmamasına karşın bir anda etrafımı sardılar ve beni ısırıp yere düşürdüler. Ben o an sahiden yaşadığım kaygıyı unutamam. Sırt üstü düştüm, yüzüme saldıracaklar sandım, sahiden çok vahimdi. Ben hala onun travmasını yaşıyorum. Hala dışarı çıkarken yanıma şemsiye üzere bir şey almak istiyorum, şayet gelirlerse, saldırırlarsa kendimi koruyabileyim, diye. Dışarı çıkarken tek çıkacaksam fazlaca korkuyorum, benim üzere birfazlaca öğrenci var” dedi.

ŞİKAYETTE BULUNDU

Kendisi üzere biroldukça arkadaşının da başıboş köpeklerden mağdur olduğunu anlatan Çiğdem Dadandı, “Olay hakkında hem üniversite rektörlüğüne birebir vakitte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne şikayette bulundum. Hayvanlar durduk yere saldırıyorlar, elinizde yiyecek bir şey bulunmasına gerek yok ya da sizin kaçıp kaçmamanız değerli değil” diye konuştu.

‘BİZ HAYVAN DÜŞMANI DEĞİLİZ’

Köpeklerin denetimsiz bir biçimde olduğunu söyleyen Çiğdem Dadandı, “Bizim hayvan dostları kulübümüz var, onlar hayvanları besliyor ve tedavilerini yapıyorlar fakat yerleşkedeki köpek sayısı o kadar fazla ki yetemiyorlar maalesef. Birçoğu kısır değil ve yerleşkenin birfazlaca yerinde yeni doğmuş köpekler bakılırsabiliyorsunuz. Biz de hayli üzülüyoruz, zira hayvanların yerleşkedeki durumları da pek âlâ değil. Yağmur yağdığında bile hayvanlar titriyor, soğuktan hiç birinin kulübesi bile yok. Nitekim bizim bir tahlile gereksinimimiz var, biz hayvan düşmanı değiliz, hayvanları fazlaca seviyoruz ancak maalesef bize saldırıyorlar. Lütfen sesimizi duyun” sözlerini kullandı.