Vegan İstiridye Mantarlı Burrito Mor Yeşil Kırmızı

Davut

New member
Vegan İstiridye Mantarlı Burrito Mor Yeşil Kırmızı Tanımı İçin Gereçler

• 1 paket istiridye mantarı
  • 1 tatlı kaşığı tuz ve baharatlar
  • 50 gram vegan parmesan
  • 4 tane untad tortilla lavaş ekmeği
  • 2 olgun avakado (guacamale sos yaptık)
  • Yarım limon
  • 2 diş sarımsak
  • 1 büyük kırmızı soğan
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Acı sos (tat marka kullandık)
  • 6-7 tane kokteyl domates (çeri)
  • Küçük bir mor lahananın yarısı, büyükse çeyreği
  • Yarım iceberg
  • Zeytinyağ
Vegan İstiridye Mantarlı Burrito Mor Yeşil Kırmızı Tanımı Yapılışı

1. Öncelikle mor lahanayı ince ince doğrayıp azıcık sıvı yağ ve yarım bardak suyla sertliği gidip hoş bir doku kazanıp suyunu çekene kadar evvel ağzı kapalı akabinde ağzı açık pişiriyoruz. Çok yumuşamasına gerek yok ağza sert gelmeyecek kıvamda olması kâfi.
  2. Soğanımızı ince ince halka doğrayıp sıvı yağ şeker ve tuzla uygunca öldürüyoruz.
  3. yavaşça karamelize bir tad almasını hedefliyoruz.
  4. Avakadoyu bir kasede ezip üzerine yarım limon sıkıp sarımsağı rendeleyip karıştırıyoruz.
  5. İcebergi de yıkayıp doğruyoruz. Öteki bir kaba vegan parmesanı rendeliyoruz.
  6. Kokteyl domateslerimizi de 2ye 4e kesiyoruz.
  7. Mantarı tavada zeytinyağıyla pişirip tuzunu istediğimiz baharatları atıp karıştırıyoruz.
  8. Suyunu fazlaca kaybetmemesine ihtimam gösteriyoruz.
  9. Baharatlar damak zevkinize kalmış, ben çok az kimyon, bol karabiber, az pulbiber, kekik kullandım. İsterseniz zerzevat çeşnisi de atabilirsiniz.
  10. Mantarımızı tavadan bir tabağa alıyoruz.
  11. Dürüm/burrito halinde servis etmek istiyorsanız tüm materyalleri lavaşın içine koyup katlayıp tavada mantarın yağıyla ekmeğimizi artlı önlü ısıtıyoruz.
  12. Benim üzere açık bir biçimde sunmak istiyorsanız lavaşlarımızın içine evvel pişirdiğimiz besinleri ve parmesanı alıyoruz.
  13. Yani mantar, parmesan, karamelize soğan, mor lahanayı lavaşın ortasına koyup bir defa katlayıp ekmeği tavada mantarın yağıyla çeviriyoruz.
  14. daha sonra çıkarıp içine başka pişmeyen soğuk gereçlerimizi ekliyoruz.
  15. Avakado sos, iceberg, domates, acı sos.
  16. Tabakta açık olarak rengarenk servis ediyoruz.